Неготино ќе добие нова детска градинка

Во тек се последните подготовки на новата градинка во Општина Неготино, која е изградена како дел од Проектот за подобрување на социјалните услуги. Градежните работи се веќе целосно завршени, следува ентериерното уредување по што се очекува дека во текот на месец август градинката ќе ги отвори своите врати за 169 деца.
Сите објекти кои се дел од нашиот проект се градат според високи стандарди за енергетска ефикасност истовремено овозможувајќи најдобри можности за учење соодветно на возраста. Исто така, воспоставени се нови стандарди и нормативи за градинките, со што просторот во кој децата престојуваат треба да биде уреден согласно нивните потреби за движење и поттикнување на учење преку игра.

Погледнете ги фотографиите од градинката во Општина Неготино тука:
Галерија – градинка Општина Неготино