Проект за подобрување
на социјалните услуги

  • A  A  A  A  

Неготино ќе добие нова детска градинка

Во тек се последните подготовки на новата градинка во Општина Неготино, која е изградена како дел од Проектот за подобрување на социјалните услуги. Градежните работи се веќе целосно завршени, следува ентериерното уредување по што се очекува дека во текот на месец август градинката ќе ги отвори своите врати за 169 деца. Сите објекти кои се […]

Потпишан договор за грант за изградба на нова градинка во општина Липково

Скопје, 14.04.2021 – Министерството за труд и социјална политика и Општина Липково склучија договор со кој се доделуваат финансиски средства за изградба на нова детска градинка во населеното место Матејче.Новата градинка ќе биде со капацитет за згрижување на 102 деца, на возраст од 0 до 6 години. По потпишување на договорот за грант ќе следува […]

Известување за јавна расправа за изградба на нова градинка во Општина Липково

Известување за одржување јавна расправа со цел информирање на граѓаните и засегнатите страни за проект кој предвидува изградба на нова градинка во Општина Липково и презентација на документот од јавен интерес – „Првична ограничена оцена за влијание врз животна средина и социјални аспекти” Првична ограничена оценка за изградба на градинка во Липково Известување за јавна расправа за […]