Проект за подобрување
на социјалните услуги

  • A  A  A  A  

Услугата помош и нега во домот достапна и во општина Струмица

Струмица, 18.04.2022 – На околу 60 лица со најтешка попреченост, односно комбинирана попреченост со највисок степен, потполно слепи лица, стари лица со навршени 65 години живот и други лица со намален функционален капацитет кои не можат сами да се грижат за себе, од Струмица отсега ќе им биде достапна услугата помош и нега во домот. […]

Поквалитетен и спокоен живот за возрасните лица во општина Кочани преку социјалната услуга Помош и нега во домот

Кочани, 21.03.2022 – Спроведувањето на социјалната услуга Помош и нега во домот значајно го унапредува квалитетот на живот на возрасните лица и во општина Кочани. Во ова се убедија министерската за труд и социјална политика Јованка Тренчевска и градоначалникот на Кочани Љупчо Папазов откако посетија корисници на оваа нова социјална услуга во општината. Придобивките на […]

Кавадарци доби нова современа градинка во која ќе бидат згрижени 142 дечиња

Кавадарци, 27.12.2021 – Социјалната реформа што ја спроведува Министерството за труд и социјална политика продолжува да создава придобивки за граѓаните. Во општината Кавадарци, младите родители и нивните дечиња добиваат на располагање нова градинка „Сонце“, која овозможува згрижување на 142 деца во нови современи услови. Градинката е изградена согласно најсовремените стандарди и овозможува квалитетен престој за […]

Со надградба на градинката во Крива Паланка ќе бидат отворени уште 102 нови места за дечињата од општината

Крива Паланка, 14.10.2021 – Социјалната реформа дава резултати во сите градови низ земјава, овозможувајќи придобивки за граѓаните. Со надградба на објектот на градинката во центарот на Крива Паланка, со која двојно се проширува нејзиниот досегашен капацитет, се отвораат уште 102 нови места за згрижување на дечиња од предучилишна возраст. Вкупната инвестиција на Министерството за труд […]

Во населбата Карпош 3 се доградува градинката „Орце Николов“ – капацитетот ќе се зголеми за 100 нови места

Скопје, 14.10.2021 – Поголемата грижата за најмладите и подигнувањето на квалитетот на грижата и условите во градинките стануваат реалност со имплементацијата на социјалната реформа. Во населбата Карпош 3 во Скопје во тек се градежните работи за доградба на постојната градинка ЈГДУ „Орце Николов“. Со ова, по завршувањето на градежните работи, капацитетот на оваа установа за […]